پرس هیدرولیک چیست و چه کارایی در صنعت دارد؟

پرس هیدرولیک

پرس هیدرولیک و کاربرد آن

 پرس هیدرولیک یک ابزار کاربردی است که به منظور فرم‌دهی انواع مواد، بریدن، متراکم سازی، خم کاری و کمپکت مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه انواع مختلفی دارد که با روغن هیدرولیک یا فشار سیال کار می کنند. برای وارد کردن نیروی یکسان به همه قسمت های جسم مورد نظر، لازم است در همه قسمت های سیستم هیدرولیک، فشار لازم ایجاد شود.

اجزای اصلی این دستگاه هیدرولیک عبارتند از:

  • استراکچر دستگاه
  • سیستم کنترل هیدرولیک
  • پیستون اصلی
  • سیستم مدار فرمان الکتریکی
  • برخی از مدل های این دستگاه دارای شیردستی هیدرولیک نیز می باشند.

عملکرد دستگاه بدین نحو است که به منظور وارد نمودن نیرو از فشار روغن روی سطح پیستون استفاده می کند. نیروی ایجاد شده در پیستون پرس هیدرولیک نیز اقدام به وارد کردن نیرو بر روی سطح قالب که روی میز دستگاه پرس هیدرولیک قرار دارد می نماید. این فرآیند سبب ایجاد نیروی مکانیکی مناسب برا تغییر شکل پلاستیکی قطعه کار داخل قالب می شود. عموما از پرس هیدرولیک برای فرآیند کشش عمیق روی شیت ورق و تغییر شکل قطعات گداخته در فرآیند فورج گرم و فرآیند برشکاری ورق زمانی که نیاز به برشهای دقیق و بدون شکستگی و پارگی روی ورق میباشد استفاد می شود.

دستگاه پرس هیدرولیک

در صنعت برای فرم‌دهی به اجسام یا متراکم سازی آنها نیاز به نیرو می باشد. به ماشین تامین کننده این نیرو، دستگاه پرس گفته می شود. کاربر دستگاه باید میزان نیرو وارد شده را تحت کنترل داشته باشد. به منظور دسته‌بندی دستگاه های پرس، فاکتورهای مختلفی در نظر گرفته می شوند. بر اساس فاکتور قدرت، دستگاه پرس به انواع مدل های پنوماتیکی، مکانیکی، هیدرولیکی و دستی تقسیم می شود. برای شکل دهی و پرس از مدل هیدرولیکی و مکانیکی (پرس ضربه ای ) این دستگاه استفاده می شود.

عملکرد این دستگاه مطابق با اصل پاسکال می باشد. این دستگاه مکانیکی برای پیکربندی، فرم دهی، تغییر شکل دادن و فشرده کردن انواع مواد چوبی، فلزی، لاستیکی، پلاستیکی و… از فشار ساکن یک مایع استفاده می کند. طبق اصل پاسکال، اعمال فشار به یک مایع محصور شده سبب تغییر فشار آن مایع می شود. وظیفه اعمال این فشار در این دستگاه بر عهده پمپ و موتوردستگاه می باشد که فشار هیدرولیک لازم را ایجاد می کند.

دستگاه پرس هیدرولیک

معرفی انواع دستگاه های پرس هیدرولیک

این دستگاه در مدل های متنوعی تولید می شود. کارکرد این مدل ها بر اساس قالب و متریالی که در ساخت آنها مورد استفاده قرار گرفته است، متفاوت می باشد. کاربرد پرس های هیدرولیک در زمینه تولید انواع قطعات صنعتی و ماشین آلات مختلف قابل توجه است. این نوع از دستگاه های پرس با روغن هیدرولیک یا فشار سیال کار می کنند. از دیگر قطعاتی که در این دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد، خنک کن روغن هیدرولیک ، سروو موتور و خط کش های الکترونیکی وپرده های محافظ نوری از جمله تجهیزات قابل نصب بر روی این دستگاه میباشد.

 از جمله دستگاه های پرس هیدرولیک عبارتند از:

  • دستگاه پرس برک : از این نوع پرس هیدرولیک عموما در تولید لوازم خانگی و برای خم کاری ورق در ابعاد مشخص و با طول زیاد به کار می رود این نوع پس هیدرولیک در انواع NC و CNC تولید می شود و مدل های پرس برک CNC (CNC PRESS BRAKE) قابلیت اتصال ربات را نیز دارا می باشند
  • دستگاه پرس پانچ CNC: این مدل از دستگاه پرس هیدرولیک در انواع سروو هیدرولیک و هیدرولیک و کلاچی تولید می شود که در مدل های سروو هیدرولیک و هیدرولیک کورس پیستون پرس هیدرولیک قابل کنترل و برنامه ریزی می باشد و از این نوع پری هیدرولیک عموما برای ایجاد پانچ های مختلف در فرایند تولید قطعات استفاده می شود و قابلیت برنامه ریزی توسط کامیوتر را دارد.
  • دستگاه پرس هیدرولیک سی ( C )فریم : از این دستگاه عموما برای فرم دهی قطعات فلزی و کشش های عمیق و همچنین عملیات فورج استفاده می شودو قابل تولید از تناژ سبک 5 تن تا تناژ سنگین 500 تن را دارد. از جمله ویژگی های این پرس می توان به بدنه C شکل آن، سهولت کار کردن با آن، راحتی در جابجایی قطعات و… اشاره کرد. به منظور ترسیم، مونتاژ و صاف کردن قطعات از پرس سی فریم استفاده می شود.
  • دستگاه پرس هیدرولیک 4 میل ( FOUR-COLUMN) : این مدل پرس هیدرولیک به دلیل امکان تولید با ابعاد میز بزرگ و با تعداد جک های متفاوت و تناژ مختلف و دسترسی آسان برای کار در همه جهات دستگاه شرایطی کاملا ایده آل برای فرم دهی ، خم کاری و برش کاری در ابعاد دلخواه را برای کاربر دستگاه فراهم می سازد و در تمامی صنایع خودرو ساز و لوازم خانگی و سایر صنایع قابل استفاده می باشد
  • دستگاه پرس‌هیدرولیک دروازه ای H فریم : این مدل از دستگاه های پرس هیدرولیک به بصورت بدنه یکپارچه و یا بدنه چند پارچه و براساس نیاز مصرف کننده در ابعاد و با تعداد پیستون متفاوت و در تناژ های 80 تن تا 6000 تن و با قابلیت میز متحرک و قابلیت نصب سروو موتور تولید و عرضه می شود و محدودیتی برای تولید در ابعاد میز و کورس پیستون و تناژ مختلف در این مدل پرس هیدرولیک وجود ندارد. از موارد استفاده پرس هیدرولیک دروازه ای H فریم در تمامی صنایع سبک و سنگین برای پرسکاری قطعاتی همچون بدنه اتومبیل و تولید سینک آشپزخانه می توان اشاره کرد.
  • پرس‌هیدرولیک دستی (پرس‌هیدرولیک کارگاهی) : پرس هیدرولیک دستی نوعی از پرس است که در آن از الکتورموتور و مدار فرمان برقی استفاده نمشود و به طور معمول برای فرانید تولید نیز از آن استفاده نمی شود و در صنایع به عنوان ابزار کمکی در فرایند تعمیرات و نگهداری صنایع و یا در صنایع کوچک برای مانند تعمیرگاه های اتومبیل برای جا زدن و یا خارج کردن قطعاتی همچون بلبرینگ ها و بوش ها استفاده می شود.  

دستگاه پرس هیدرولیک سی فریم

بررسی مزایای پرس های هیدرولیک

در میان روش های مختلفی که برای فرم دهی و تغییر شکل اجسام و مواد وجود دارد؛ استفاده از پرس هیدرولیک، کارآمدتر از سایر روش ها می باشد. فشار وارد شده بر اجسام در این دستگاه بیشتر از سایر دستگاه ها است. این دستگاه عملکرد روان و مناسبی دارد، این امر سبب محبوبیت بیشتر این دستگاه شده است.

با توجه به اینکه عملکردهای پرس های هیدرولیک، قابل کنترل و تنظیم است؛ این دستگاه گزینه مناسبی برای عملیات هایی است که دقت بالایی لازم دارند. در صنعت برای اینکه بتوان فلزی را با فرآیند سرد، تغییر شکل داد نیاز به نیروی بسیاری می باشد. نیروی وارد شده توسط پرس های هیدرولیک فوق العاده است.

این دستگاه به منظور ایجاد نیروی فشار کامل از جک هیدرولیک در طول حرکت خود استفاده می کند. این امر سبب می شود که کاربر دستگاه بتواند پیش از ایجاد تغییرات، همه ویژگی های برنامه را کنترل نماید. انعطاف پذیری این دستگاه یک مزیت برای آن بشمار آمده و دلیل محبوبیت بیشتر آن برای تولید قطعات می باشد.

مزایای پرس هیدرولیک

 قابلیت سفارشی سازی پرس هیدرولیک یکی دیگر از مزایای این دستگاه می باشد.   این امکان وجود دارد که با توجه به نوع مونتاژ یا تولید، تغییراتی در موقعیت فرآیند، قالب، سرعت ضربه و میزان فشار یک دستگاه پرس هیدرولیک ایجاد نمود. برای تغییر جهت عملکرد دستگاه پرس می توانید چند جنبه از این دستگاه را تنظیم کنید. با این کار امکان تغییر عملکرد دستگاه از تولید قطعات بزرگ به قطعات کوچک فراهم می شود.  

طراحی و ساختار مهندسی این دستگاه به شکلی است که می توانید هر نوع پیکربندی را در این دستگاه تنظیم یا تکمیل نمایید. با توجه به نیاز مداوم تجهیزات و ماشین آلات سنگین به مراقبت، نگهداری و تعمیر، این تجهیزات نیاز به بودجه بالایی دارند. از دیگر مزایای این دستگاه می توان به سهولت در نگهداری آن اشاره نمود. مزایای این دستگاه عبارتند از:

  • طول عمر بالای دستگاه
  • قیمت کمتر این دستگاه در مقایسه با سایر ادوات مکانیکی
  • امکان تنظیم نوع مونتاژ یا تولید و تطبیق پذیری دستگاه
  • استفاده از این دستگاه نیاز به فضای زیادی ندارد.
  • به دلیل اینکه در ساخت این دستگاه از قطعات متحرک کمتری استفاده شده است، صدای کمتری تولید می کند.
  • طراحی ساده این دستگاه امکان استفاده سهل و آسان از آن را برای افرادی که مهارت بالایی ندارند، فراهم نموده است.
  • تناژ و ظرفیت بالاو متنوع

طراحی و ساختار مهندسی پرس هیدرولیک

نحوه عملکرد دستگاه پرس هیدرولیک

برای آغاز به کار دستگاه پرس هیدرولیک باید پمپ آن را روشن نمود. با این کار فشار مورد نیاز برای حرکت بخش هیدرولیک تامین می شود. این فشاربه اندازه تعیین شده به کمک سیستم انتقال وارد پیستون می شود. این فرآیند منجر به تولید نیروی مورد نیاز برای فشرده کردن یا فرم دادن قطعه می شود.  قطعه مورد نظر به صورت ثابت روی میز دستگاه قرار داده می شود. اپراتور این دستگاه به منظور وارد کردن نیروی لازم بر روی قطعه، پیستون را به کمک هدایت کننده استورک به حرکت در می آورد. برخی از مدل های دستگاه پرس این قابلیت را دارند که بتوان فشار هیدرولیک دستگاه را تنظیم نمود. امکان ایجاد فشار بیش از ظرفیت در هیچ دستگاه پرسی وجود ندارد.

خرید دستگاه پرس

نکات مهم خرید دستگاه پرس

در هنگام خرید این دستگاه مانند خرید سایر محصولات به منظور تجربه یک خرید ایده آل لازم است به یک‌سری نکات توجه داشته باشید. این نکات عبارتند از:

  • مشخص نمودن هدف و نوع تولید
  • تعیین بازه نیروی لازم
  • اعلام بیشترین طول کورس مورد نیاز به فروشنده
  • در نظر داشتن قابلیت تطبیق پذیری
  • توجه به میزان دقت کارکرد دستگاه پرس
  • در نظر گرفتن ابعاد دستگاه
  • انتخاب نوع تغذیه دستگاه پرس ( اتوماتیک، نیمه اتوماتیک، دستی)
  • انتخاب سیستم کنترل ضربه با توجه به نیاز خود (کلیدی، کامپیوتری، پدالی)
  • توجه به سرعت حرکت رام به دلیل تاثیر بالای آن بر نرخ تولید
  • مشخص نمودن ابعاد میز رام پرس با توجه به فضای لازم برای قالب

فهرست مطالب

آخرین مقالات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن